Marieke Lebbink
035 - 588 56 28

Marieke Lebbink

 • Diëtetiek

   

  "Je bent wat je eet” is een uitdrukking die aangeeft hoe belangrijk voeding is. Bij veel mensen is ook bekend, soms door eigen ervaring, dat voeding invloed heeft op het gevoel, het gedrag en het ontstaan van gezondheidsklachten. Misschien probeert u zelf al rekening te houden met wat u eet.

   

  Om gezond te zijn of te worden is het belangrijk dat uw voeding optimaal is afgestemd op uw persoonlijke situatie, dat wil zeggen uw fysieke bouw (bijvoorbeeld genen, stofwisseling), uw welbevinden en omgevingsfactoren (zoals stressvol werk).

   

  Graag help ik u op weg een voeding te vinden die bij u past.

   

  U kunt hierdoor zowel lichamelijk als geestelijk meer in balans komen en u fitter voelen. Gezondheidsklachten kunnen hierdoor verminderen en/of verdwijnen.

   

  Visie en werkwijze

   

  Ik heb een holistisch mensbeeld. Dat wil zeggen, lichaam, geest en ziel vormen één geheel. Het doel is om hierin een goede balans te bereiken, waardoor er ruimte ontstaat jezelf te zijn.

   

  Tijdens het eerste gesprek gaan we bespreken wat u wilt en welke klachten en/of vragen u heeft. Daarbij kijken we uitgebreid naar diverse aandachtsgebieden die van invloed zijn op uw lichamelijk en geestelijk welbevinden. Verder wordt uiteraard gekeken naar uw voedingspatroon. Soms kan aanvullend onderzoek nodig zijn. U kunt hierbij denken aan uitgebreide vragenlijsten, ontlastingsonderzoek, haaranalyse of doorverwijzing naar artsen/therapeuten waar ik mee samenwerk.

   

  Dit zijn o.a. het DC Allergie in Amsterdam, een aantal maag-darm-lever-artsen, collega’s van Gezondheidscentrum-plus Soest, Rp-vitamino, Mg-lab.

   

  Op basis van alle gegevens wordt een individueel behandelplan opgesteld. Dit plan omvat adviezen t.a.v. de voeding, leefstijladviezen en eventueel voedingssupplementen. In het behandelplan ga ik uit van de reguliere geneeskunde, aangevuld met adviezen uit de aanvullende geneeskunde, (orthomoleculaire geneeskunde, natuurgeneeskunde, homeopathie en fytotherapie). Ondersteunende middelen zoals voedingssupplementen kunnen deel uitmaken van de behandeling.

   

  Het eerste consult duurt (ongeveer) een uur. Vervolgconsulten een half uur.

Laanstraat 4 3762 KD Soest
035 - 588 56 28