Shiatsu therapie
035 - 588 56 28
Shiatsu therapie

Ontspannings-massage


Shiatsu kan als een ontspanningsmassage gegeven worden wat een zeer weldadige ervaring is waarbij u in diepe ontspanning in diepere lagen helemaal bij uzelf kunt komen. Tijdens de massage worden energiebanen (meridianen) geopend en energie in beweging gebracht waardoor fysieke en mentale blokkades verdwijnen.

Er wordt gebruik gemaakt van massagetechnieken, druktechnieken, verbindende technieken en strekkingen, veelal in samenspel met de in en uitademing waarbij u wordt aangemoedigd tot loslaten en het opgeven van controle om tot een zo'n diep mogelijke ontspanning te komen. Een Shiatsu massage is steunend en voedend en heeft als doel uw lichaam en geest de balans te laten hervinden al is het maar heel even.Dit noemen we resetten. Heel even het lichaam de weg terug laten vinden naar de staat waarin de natuur het ooit bedoeld heeft. Het lichaam zal dit registreren en als positieve referentie gebruiken bij zelfhelende processen.


Shiatsu therapie


Wanneer er sprake is van specifieke klachten is een ontspanningsmassage vaak niet voldoende en is het belangrijk dat eerst een diagnose wordt gesteld om tot een effectieve behandeling te kunnen komen.

Shiatsu is een zeer effectieve behandelmethode waarmee een groot scala aan specifieke klachten van lichamelijke en psychische aard behandeld kunnen worden. 

Net als bij acupunctuur werkt Shiatsu met de diagnostiek en medische kennis van de Traditionele Chinese Geneeskunde.
Daar waar de acupuncturist naalden gebruikt om de energie (Qi) gericht aan te spreken en te sturen kan de Shiatsu therapeut dit met zijn handen en vingers. 


SHIATSU wordt gegeven op grond op een futon (matras) waarbij de therapeut zijn eigen lichaams- gewicht kan gebruiken bij het “inleunen” op
meridianen (energiebanen) en acupunctuurpunten en bij het maken van strekkingen om blokkades op te heffen.

 

Aanvullende behandelmethoden


MOXEREN


Een gloeiende moxastick houd ik boven een acupunctuurpunt of beweeg ik langs het traject van een meridiaan om zo stagnaties op te heffen, of leegtes te voeden. Moxa is bijvoetskruid wat een sterk energetische werking heeft en al sinds mensenheugenis in het oosten door artsen maar ook als huismiddel wordt toegepast.

"Moxa is Bijvoetskruid (Artemisia vulgaris)


CUPPEN


Een glazen cup verwarm ik heel kort door een vlammetje en plaats ik op uw huidoppervlak, door de snel afkoelende lucht in de cup, trekt de cup vacuüm en heeft het zo een drainerende werking, de doorbloeding wordt verhoogd, waardoor acute blessures, verkoudheden en/of stagnaties kunnen worden verholpen.Ook met cuppen is een ontspanningsmassage mogelijk hetgeen dan voornamelijk op de rug gebeurd waarbij met behulp van olie Gliding cupping wordt gedaan dit is zeer effectief voor diep tissue massage en een weldaad voor de rug.

 


Laanstraat 4 3762 KD Soest
035 - 588 56 28